Dorotie's portal

Temat: nie krzyczcie-problem z odczytaniem
nie krzyczcie-problem z odczytaniem
Cześć dziewczyny,pocztą przyszły mi wyniki i zupełnie nie umiem ich
odczytać.Dlatego prosze o pomoc,Przepisuję słowo w słowo.Do gina za tydzień-
nawet ponad,trochę się martwię,proszę!

TEST WYNIK CO/Miano J.M-Nar Uwagi
Toxo ujemny (IF) P/ciała IgG
Rub. dodatni (IF) P/ciała IgG
HSV dodatni HSV1.HSV2 (IF) P/ciała IgG
CMV dodatni (IF) P/ciała IgG
CMV IgG V dodatni 30 VIDAS

Same widzicie żadnych norm,w ogóle nic nie rozumiem.Piszcie błagam!

Marta- mama 4 cudnych aniołków(****)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,48685047,48685047,nie_krzyczcie_problem_z_odczytaniem.html



Temat: nie krzyczcie-problem z odczytaniem
>
> TEST WYNIK CO/Miano J.M-Nar Uwagi
> Toxo ujemny (IF) P/ciała IgG
> Rub. dodatni (IF) P/ciała IgG
> HSV dodatni HSV1.HSV2 (IF) P/ciała IgG
> CMV dodatni (IF) P/ciała IgG
> CMV IgG V dodatni 30 VIDAS
>

IgM ujemne świadczy o tym, że nie jesteś aktualnie chora
IgG dodatnie, że chorowałaś i masz przeciwciała, czyli (przynajmniej
teoretycznie) jesteś odporna.





Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,48685047,48685047,nie_krzyczcie_problem_z_odczytaniem.html


Temat: Prośba o pomoc wczesna ciąża
Prośba o pomoc wczesna ciąża
Witam mam straszny problem dotyczący CMV 04.06 miałam robione badania . Wyniki
odebrałam około 17.06 i wyglądają tak IgG 189.9 AU/ml dodatni (normy wynik
ujemny <15,0, wynik dodatni >15,0) IgM 0,620 dodatni (normy <0,399 ujemny,
0,400 - 0,499 wątpliwy, >0,500 dodatni)
W międzyczasie nie czekając na wynik (jestem okazem zdrowia morfologia
idealna, brak jakichkolwiek chorób przez ostatnie kilka lat) staraliśmy się z
mężem o dzidziusia. 24.06 zrobiłam test i okazała się pozytywny a ja zamarłam.
Co robić wizytę u gin mam dopiero 08.07 czy powtórzyć badanie? Czy coś grozi
fasolce? Proszę o pomoc

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,30315,97190928,97190928,Prosba_o_pomoc_wczesna_ciaza.html


Temat: pomóżcie, CMV w ciąży
pomóżcie, CMV w ciąży
Witam, jestem w 27 tygodniu ciąży i mam poważny problem z cytomagalią... Moje
pierwsze badanie wykonane było przy okazji ciąży w zeszłym roku w sierpniu i
wyniki igG 46 dodatni a igM 0,14 ujemny. Ciążę straciłam ale według lekarzy
cytomegalia nie miała z tym nic wspólnego. Teraz drugi raz jestem w ciąży
która rozwija się bardzo dobrze i bez problemu. W czerwcu zbadałam igM i było
ujemne i była to raczej moja inicjatywa ponieważ lekarz pow. że jeśli mam
przeciwciała igG to po problemie. igM było ujemne ale na początku chyba wyszło
wątpliwe lub dodatnie bo powtarzali badanie na innym aparacie inną metodą i
wydali w końcu wynik ujemny poniewaz test potwierdzenia nie wykazał aktywnego
zakażenia. Teraz ponownie zbadałam i ogromne zaskoczenie bo wynik dodatni 1,3
w lab przy szpitalu bielańskim a po 10 dniach powtórka w innym lab i wynik
1,05 a igg coś ok 140. I teraz całkowicie nie wiem co się dzieje. Jest to
zakażenie pierwotne czy wtórne?? Przecież już ponad rok temu miałam
przeciwciała. Tak bardzo boje się o mojego malutkiego Synka... Na usg rozwija
się bardzo dobrze do tej pory, rośnie ładnie i narządy które poddaje się
ocenie też są w porządku. Jestem załamana. Pomóżcie.

Gdzie w Warszawie mogę zrobić najbardzoj wiarygodny PCR na CMV??
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,30315,87800871,87800871,pomozcie_CMV_w_ciazy.html


Temat: Wyniki z wczoraj!!
witam mam już wszytskie wyniki ale dalej nic z nich nie wiem, proszę
o odpowiedz na moje pytania:)
CMV IGG > 250,00 AU/ml wynik dodatni >15 AU/ml
CMV IGM 0,864 index wynik dodatni > 0,600 index
TEST AWIDONOŚCI CMV IGG 67,24 AI% 60,00-70,00 wynik wątpliwy
to są moje nowe wyniki czyli praktycznie takie same jak oststnio:(i
co teraz ?? czy mogę kogoś zarazić ?? to jest świeża choroba czy już
przechorowana ?? co mam zrobić dalej ?? proszę raz jeszcze i z góru
dziękuję :)
Pozdrawiam

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,30315,90182397,90182397,Wyniki_z_wczoraj_.html


Temat: Prośba o pomoc CMV
Prośba o pomoc CMV
Witam mam straszny problem dotyczący CMV 04.06 miałam robone badania . Wyniki
odebrałam około 17.06 i wyglądają tak IgG 189.9 AU/ml dodatni (normy wynik
ujemny <15,0, wynik dodatni >15,0) IgM 0,620 dodatni (normy <0,399 ujemny,
0,400 - 0,499 wątpliwy, >0,500 dodatni)
W międzyczasie nie czekając na wynik (jestem okazem zdrowia morfologia
idealna, brak jakichkolwiek chorób przez ostatnie kilka lat) staraliśmy się z
mężem o dzidziusia. 24.06 zrobiłam test i okazała się pozytywny a ja zamarłam.
Co robić wizytę u gin mam dopiero 08.07 czy powtórzyć badanie? Czy coś grozi
fasolce? Proszę o pomoc
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1144,97190346,97190346,Prosba_o_pomoc_CMV.html


Temat: wyniki pomozcie błagam
wyniki pomozcie błagam
Hej,
własnie odebrałam wyniki z Invicty i troche mnie niepokoja prosze pomozcie bo
wizyte mam dopiero za 2 tyg i umieram z ciekawosci:
toxo IgG - 5
toxo IgM- ujemny
rozyczka IgG- 319
rozyczka IgM- ujemny
CMV IgG - dodatni (10,1) - wogole nie wiem co to za badanie!!!
CMV IgM -ujemny
SHBG- 1,37 - tez nie wiem co to?
Test z metoclopramidem - nie wiem co to?
-PRL 0 min.- 1080
PRL 60 min.-7361 to bylo jak dali mi jakas tabletke i po godz. jeszcze raz
pobierali krew!!!
p.ciała anty-HCV - ujemny - tez nie wiem co co za badanie
Sorki , ze tak duzo ale pierwszy raz miałam tyle badan i wogole nie wiem co
one oznaczaja. Moze macie jakies linki to sama poczytam , prosze pomozcie.

P.s.PIEGOOSKU - zaskoczyłas mnie - ja zaczynam u Ł. a ty uciekasz???
No ale powodzonka , dawaj znac co i jak!
Całuski,
wiki
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,12043935,12043935,wyniki_pomozcie_blagam.html


Temat: Pomocy!!! Jest mi ciągle słabo, mam zawroty głowy.
No to napisze pokrótce gdzie juz byłam: internista, laryngolog, gastrolog,
pulmonolag, alergolog, ginekolog, neurolog, nefrolog, no i byłam na oddziale
chorób zakaźnych (gdzie a propos nie zrobili mi badania na
boreliozę).Przebadali mnie na takie główniejsze: toxo, mononukleoza, pasożyty,
cholesterol, rozmaz krwi,bilirubina, hormony tarczycy,potas , wapń itp., CRP,
jakieś diastazy w suro. i krwi. Robiłam też prześwietlenie płuc i zatok,
lateks , ASO, próba tuberkulinowa,USG jamy brzusznej, gastroskopia. No i chyba
tyle i oczywiście nic nie wykazały. A objawy to: przede wszystkim ta cholerna
gorączka do 37,5, bóle głowy, pobolewanie ucha,kręgosłup (skolioza w lędźwiowym
i piersiowym, no i bóle korzonkowe-ostatnio brak, i pół rodziny tym obarczone),
drętwienie dłoni (ale tylko kilkusekundowe), czasem kłucia i ucisk w klatce
piersiowej -to tyle co trwa do tej pory. A jakiś ostatnie 1,5 roku -co było i
minęło: osłabienie, spadek wagi, senność, kręcenie w głowie czasami, bóle
brzucha(prawdopodobnie żołodek), raz zasłabłam. A jeszce wczesniej jakies 2-3
lata temu byłam 2 razy na pogotowiu z kłuciem i bólami w klatce piersiowej. No
i chyba tyle, może to coś przybliży. Nie wiem czy to obraz kliniczny boreliozy?
Na pewno zrobie ten test Western Blot. I mam jeszce prośbę - jakby ktoś
wiedział o dobrym specjaliście gdzieś najbliżej Rzeszowa, czy może z Lublina -
to prosze o namiar, na priva:agaka3@wp.pl . A i jeszce jedno teraz dojrzałam
badanie CMV IgM ujemny, a IgG dodatni 37. Przytaczam bo nie wiem co to jest -
cytomegalia?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,24680426,24680426,Pomocy_Jest_mi_ciagle_slabo_mam_zawroty_glowy_.html


Temat: cytomegalia - wyniki IgG
dodatnie przeciwciala w klasie IgG oznaczaja jedynie ze przechorowalas chorobe,
a nie oznaczaja wcale ze jestes na nia odporna!!!
cyt;
"Cytomegalia jest chorobą wywoływaną przez oportunistycznego cytomegalowirusa
(CMV). Wirus ten może wywoływać zakażenia przetrwałe u ludzi z obniżoną
odpornością. Infekcje CMV są szczególnie niebezpieczne u kobiet w ciąży. Wirus
ten może przechodzić przez łożysko i prowadzić do rozwoju wad wrodzonych płodu.
Obecność przeciwciał IgG wsurowicy nie chroni przed ponownym zakażeniem.
Stwierdzenie obecności przeciwciał przeciwko CMVw klasie IgG może świadczyć o:
> aktywnej infekcji
> przebytej chorobie
Ocena awidności przeciwciał IgG pozwala na wykluczenie lub potwierdzenie
pierwotnej infekcji ciągu ostatnich 3-4 m-cy. Test ten jest pomocny szczególnie
u pacjentów z wysokim mianem przeciwciał IgG lub/i długo utrzymującymi się
przeciwciałami klasy IgM.

Interpretacja wyniku:
> Wysoka awidność IgG: Infekcja „starsza” niż 3 m-ce.
> Niska awidność IgG: Infekcja „młodsza” niż 3 m-ce.
> Graniczna widność: Wynik niejednoznaczny. "
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,76089651,76089651,cytomegalia_wyniki_IgG.html


Temat: cytomegalia
Mam pytanie w zwiazku z CMV, skoro jestes lekarzem, pewnie pomozesz.
Ja robilam CMV test- w Polsce w 7tc i wyszlo IGG dodatnie 75, nie zrobilam Igm.
Mieszkam w Holandii i po powrocie powtorzylam tutaj test wraz z Igm.
Wyszlo Igg i Igm ujemne.
Czy to mozliwe? Lekarz tutejszy oczywiscie twierdzi, ze w Polsce na pewno sie
pomylili i nie chce powtorzyc mi testu.
Niestety w tym kraju tak jest...
(jak rozmawialam z polozna, mowila, ze generalnie tutaj kobiety w ogole nie
robia tego testu).
Czyli jest sie czym przejmowac, czy nie?????
dzieki

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,16715598,16715598,cytomegalia.html


Temat: gdzie z cytomegalia u niemowlaka ?
Słuchaj, a to nie jest tak, że IgG dodatnie wskazuje przebyte zakażenie, a IgM
ujemne że dziecko w tej chwili już nie jest chore? Ja miałam dwa razy test na
cmv w ciąży, przy czym w dziewiątym miesiącu wyszły OBA wyniki dodatnie. Nie
leczono mnie, bo w ciąży tego się nie leczy, ale po urodzeniu zbadano dziecku
krew (IgG i IgM - wyszło jak u Twojej małej, IgM negatywne a IgG
wysokododatnie). Dodatkowo zbadaliśmy mocz dziecka na obecność wirusa w
Instytucie Mikrobiologii na Czystej, to ponoć daje wiarygodniejszy wynik, wyszło
negatywnie.
Do dziś nie wiem czy mały odziedziczył przeciwciała po mnie, czy przeszedł
cytomegalię wraz ze mną ale ma już półtora roku i rozwija się doskonale.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,601,65159993,65159993,gdzie_z_cytomegalia_u_niemowlaka_.html


Temat: Pani Doktor, prosze o interpretacje wynikow
Pani Doktor, prosze o interpretacje wynikow
W zwiazku z hospitalizacja mojego synka prosze o ocene wynikow badan
szpitalnych:
CRP:8,9-0,9 mg/L
Morfologia: Hb 10,8-11,8 g%; Ht 33,0-37,9 %; Er 4,36-4,96 T/L; L 7,2-
9,3 K/uL; Plt 260-443 K/uL; MCV 76,0-76,0 fL
Rozmaz (%): neu 18,8-11,0; limf 69,1-78,6; mono 10,5-6,0; eoz 0,4-
3,1; bazo 1,2-1,3.
Fe: 31 ug/dl
Glukoza: 75-91 mg/dl,
AST: 519-183 U/L, ALT:35-439-283 U/L,ALP:175 U/L, GGTP 35U/L
Bilirubina calkowita: 0,32 mg/dl, Bil-D 0,08 mg/dl, Bil-P 0,24 mg/dl
Lipaza: 21 U/L, Amylaza: 26 U/L
Mocznik(BUN): 6,6 mg/dl; kreatynina: 0,22 mg/dl
Na: 134,2 mmol/l; K: 4,5 mmol/l
TP: 7,1-6,9 g/dl, alb: 4,2 g/dl, globuliny: 2,8 g/dl
TG: 374 mg/dl, Chol: 185 mg/dl, Lipidy calk.: 866 mg/dl.
Uklad krzepniecia: czas protr 12s, wsk.ptotr 102,3%, INR 1,0, APTT
35s, fibrynogen 2,7 g/l, czas trombinowy 21s.
Bad. og. moczu: pH 7; c. wl. 1,005; bialko (-); cukier (-); aceton (-
);
Osad: leu. poj.; er.(-); nabl. plaskie poj./wpw;
komorki drozdzy- liczne wpw.
POsiew moczu: brak wzrostu bakteryjnego.
Posiew kalu: Salmonelli ssp. i shigelli ssp. Brak wzrostu
bakteryjnego
Badanie w kierunku Rota- i Adanowirusow ujemne.
Cytomegalia IgG- dodatni(>250,0 AU/ml), CMV IgM ujemny.
Toksoplazmoza IgG-ujemny; IgM- ujemny.
Mononukleoza: test serologiczny- ujemny.
Anty-HCV: ujemny
HSV: (? brak wpisanego wyniku)
Antygen HBs: ujemny.
Leczenie: Zinacef, Claforan, Hepatil, Lakcid, nawadnianie
pozajelitowe.

Prosze o rozjasnienie sytuacji, bo mam straszny metlik w glowie i
juz nawet nie wiem na co leczone bylo moje dziecko. Milosz dzis
konczy rok.

Pozdrawiam, agnieszka

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90805723,90805723,Pani_Doktor_prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: IgG i IgM w cytomegalii
Witam
Niestety, też mam cytomegalie - najprawdopodobniej od maja zeszłego roku. Moja
historia wygląda następująco:
Zacznę od tego, że od maja zeszłego roku byłem zdrowy jak ryba - od kilku
ładnych lat na nic nie chorowałem, żadnego dnia na zwolnieniu.
W maju nagle zaczęło pobolewać w prawej dolnej części brzucha, do tego dziwnie
podwyższona temperatura - z rana 36.8, przez cały dzień około 37.4, wieczorem
36.8, osłabienie. Po paru dniach zaczęły pobolewać węzły pachwinowe. Po paru
tygodniach ucisk pod prawym żebrem. Zaczęłam chodzić po lekarzach. Zrobiłem
zalecane badania: krew, mocz, usg brzucha, rtg klatki, usg szyi. Wyszły trochę
powiększone węzły pod żuchwą (być może wcześniej tak miałem) i niewielkie
odchylenia w składzie krwi. Byłem u gastrologa, który leczył mnie na jelita -
nic nie pomogło. W między czasie delikatnie pobolewało mi gardło, odkryłem
trochę powiększone węzły podżuchwowe - dostałem skierowanie do laryngologa.
Laryngolog leczył mnie przez kilka miesięcy - stan gardła poprawił się. Inne
objawy nie ustąpiły. Przerażony niemocą lekarzy (nie wiedzieli, co mi jest)
zacząłem sam robić badania - wirusy wątroby, AIDS, toksoplazmoza, pasożyty i
inne - wszystko OK. Aż w końcu pod koniec grudnia (a wiec po 7 miesiącach)
zrobiłem test na cmv. IgG wyszło 719, IgM ujemne. Byłem u lekarza od chorób
zakaźnych (w przychdni zakaźnego szpitala wojewódzkiego w warszawie) - polecił
zrobić test na wirusa ebv. IgM wyszło dodatnie, IgG nie badałem. Powiedział, że
tych wirusów się nie leczy, organizm powinien sam sobie dać rade - i tyle.
Zacząłem brać zioła - po 2 miesiącach stan się poprawił przestały pobolewać
węzły pachwinowe, temperatura rosła tylko do 37 stopni. IgG cmv wyszło 488.
Miesiąc po przestaniu picia ziółek, stan zdrowia się pogorszył znowu
osłabienie, zaczęły pobolewać nogi - chyba kości. Znowu podstawowe badania -
bez zmian. Aktualnie temperatura rośnie w ciagu dnia do 37 st., nogi dalej mnie
delikatnie pobolewają - chociaż bywają tygodnie, że nie bolą, dalej uciska mnie
w prawym boku. Co jakiś czas robię podstawowe badania, biorę ecomer i witaminy.
I czekam. Mam nadzieje, że w końcu poczuje się normalnie.
Życzę dużo zdrowia.
Pozdrawiam
Ludwiczek

Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,25731471,25731471,IgG_i_IgM_w_cytomegalii.html


Temat: Moja długa historia i prośby o rady
Moja długa historia i prośby o rady
Mam 30 lat, od dłuższego czasu mam problemy natury kobiecej. Spróbuję je
uporządkować i opisać, prosząc jednocześnie o komentarz i radę.
IX 1996r- poroniłam w 8 tygodniu-rozpoznanie-residua post abortum(639),residua
deciduae
II 1999 w 14 tygodniu (2 ciąża) znalzałam się w szpitalu z krwawieniem,
rozpoznanie-II Graviditas 14/15 Hbd.Abortus imminens. Polypus decidualis,
podawano mi Turinal,EACA,Buscopan,Vit.E,Urosept
Termin porodu lekarz prowadzący wyznaczył na 30.VIII.1999
Tego dnia rano obudziłam się nie czując ruchów dziecka. Lekarz na usg
stwierdził, że dziecko udusiło się pępowiną. Pojechałam na porodówkę. Była
godz.10 rano. Podano mi leki na wywołanie porodu. Pierwsze bóle poczułam o 12.
Urodziłam o 19,50. Córeczka miała wady genetyczne.
Rozpoznanie- IIGraviditas I Partus Hbd 40 Obsoleta D-O E2Gestosis
W wypisie napisano-Partus provoc.ur.CND 3450/56
Malfformatio foetus, Epiusiotomia et episiorraphia, Revisio cavi uteri.
Czyli dodatkowe palce u rąk i nóg, wytrzewienie do sznura pępowinowego, brak
kości pokrywy czaszki po stronie prawej, w okolicy potylicznej, ciemieniowej i
skroniowej.
Przeprowadziłam mnóstwo badań, oto wyniki:
CMV IgG 250 dodatni
CMV IgM 0,316 ujemny
Toxoplasma gondi IgG poniżej 5.0
Toxoplasma gondi IgM 0,199 ujemny
Różyczka IgG 25,8 dodatni
Różyczka Igm 0.180 ujemny
Stwierdzono obecność Ureaplasma urealyticum
Badanie w kierunku Mycoplasma ujemne
W hodowli komórek Mc Coy"a zakażonych badanym materiałem nie stwierdzono
obecności Chlamydia trachomatis
Stwierdzono obecność przeciwciał dla wirusa cytomegalii oznaczone metodą ELISA-
surowica dodatnia 2,5
Brak przeciwciał IgM dla wirusa cytomegalii-oznaczone metodą ELISA
Badania genetyczne-Hodowla limfocytów krwi obwodowej, barwienie GTG
Kariotyp 46,XX - ja Kariotyp 46,XY - mąż, analizowano 10 metafaz
Raport cytologiczny:
jakość rozmazu-optymalna, obraz-nieprawidłowy, szyjka-erosio colliuteri
Te wszystkie badania zrobiłam w ciągu 2 lat. Kiedy znów zaczęłam myśleć o
dziecku poszukałam dobrego lekarza (opinia znajomych). Zaczełam tam chodzić w
lutym tego roku. Pani doktor zapisała mi kurację antybiotykową, zaleciała brać
kwas foliowy a latem znalazłam się w klinice żeby zrobić badania hormonalne.
Oto wyniki:
Rozpoznanie-hyperprolactinaemia functionalis
Wyniki: LH-9IU/1 FSH-3IU/1 Progesteron-1,16ng/ml TSH-2,32mIU/1 FT4-0,7ng/ml
Testosteron-0,63ng/ml Kortyzol 7.00-30.9.2ug/dl 17.00-10.4ug/dl
Test z metoclopramidem: PRL 0-65ng/ml 30-75 60-83 120-181ng/ml
Androstendion-50ng/ml DHEAS-3.0ug/ml
Zalecenia:bromergon 2x1, MRI przysadki, konsultacja okulistyczna
Wyniki: okulista-tarcze prawidłowe, bez cech obrzęku, pole widzenia książkowe
Rezonansu nie mogę zrobić ze względu na plomby, zresztą okulista i moja pani
doktor uznali, że nie jest konieczne
W tej chwili biorę na noc 2 tabletki bromergonu (brałam jedną rano, jedną
wieczorem, ale potem nie mogłam pracować, byłam senna i mdliło mnie) + kwas
foliowy 15mg 1x
Pani doktor kazała mi próbować przez 3 miesiące zachodzić w ciążę, jeśli się
nie uda brać Diane przez 5 miesięcy, odstawić i znów próbować. Mam ostatni
miesiąc prób, ale Diane nie będę brała, źle się po nich kiedyś czułam i
rozregulował mi się wtedy okres. Jeśli nie będę w ciąży pojadę na ponowne
konsultacje.
Bardzo dużo przeszłam, jestem zmęczona tym wszystkim, różnymi diagnozami,
uciekającym czasem i kolejnym okresem.
Czytałam trochę forum, mnóstwo tu wiadomości, opinii i historii z życia.
Najżywiej komentowane są chyba opowieści o klinice "Novum" i różnym podejściu
lekarzy do pacjentek.
Ja też mam mnóstwo doświadczeń. Najgorsze to fakt, że wady mojego dziecka są
widoczne na usg we wczesnej ciąży i taką ciążę można usunąć (opinia docenta).
A gdy rodziłam moja Mama narobiła trochę zamieszania na porodówce, że lekarz
się nie znał, że całą ciążę mówił, że wszystko dobrze. A przy wypisie szef
porodówki mi ledwo trzymającej się na nogach (2 dni po porodzie, cały czas
leżałam), półprzytomnej (podawano mi relanium) mówi żebym nie robiła jakiś
niesnasek lekrzowi, że niepowodzenia zdarzają się wszędzie.
Boję się bardzo teraz, ale postanowiłam, że spróbuję trzeci, ostatni raz.
Jestem zaniepokojona lekko czy moja pani doktor panuje nad całą sytuacją.
Wizyta u niej nie jest długa, ma mnóstwo pacjentów, pracuje w klinice, to
specjalista endokrynolog, ginekolog.Ale cóż mi pozostaje. Kolejna zmiana?
Nie wiem. Wierzę w przeznaczenie, może po prostu nie jest mi dane być matką i
zostanie mi tylko maleńki grób.Czy zrobiłam wszystkie możliwe badania? Co mogę
zrobić jeszcze? Proszę o radę. Dziękuję.



Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,636952,636952,Moja_dluga_historia_i_prosby_o_rady.html